ΣΥΝΤΑΓΕΣ με αλεύρια


ΚΡΕΜΑ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ


P1010530b


Υλικά

500γρ.γάλα                                      
ektelesi2

50γρ. κόκκινο αραβόσιτο

1 βανίλια

3 κ.σ. ζάχαρη                                                              

.



ΨΩΜΙ «ΜΥΛΩΝΙΟΝ»

Υλικά

500 γρ. σκληρό αλεύρι


100 γρ. μαλακό αλεύριektelesi2

  50 γρ. αλεύρι αραβοσίτου

    4 γρ. ξερή μαγιά


½ κ.γ  κοφτό αλάτι


χλιαρό νερό όσο σηκώσει(400 γρ.περίπου)

 



ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥ

Υλικά

1 ποτήρι κρασί

1 ποτήρι λάδι

1 κοφτό κ.γ αλάτιektelesi2

4 κοφτά κ.γ μπέικιν

½ κ.γ σόδα

1-2 ποτήρια ηλιόσπορο (στη ζύμη βάζω μία χούφτα)

Περίπου 700 γραμμ.αλεύρι σκληρό.

 

 

ΤΥΡΟΨΩΜΟ

Υλικά

½ kg αλεύρι μαλακό ή μισό μισό με σκληρό


1 φακελάκι ξερή μαγιάektelesi2

1 ποτήρι χλιαρό νερό

Λάδι όσο σηκώσει(1/2 -1 ποτήρι μέχρι να μην κολλάει)


Ελάχιστο αλάτι

Φέτα κ κασέρι τριμμένα

 



Η  ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ της Ιφιγένειας


Υλικά

1 βιτάμ

1 ½ ποτήρι ζάχαρη

8 κ.σ νερόektelesi2

1 κ.σ λεμόνι

2 κ.σ κονιάκ

4 ½ κ.σ κακάο

1 βανίλια

1 φλ. καφέ αλεύρι μαλακό

1 γεμάτο κ.γ μπέικιν

6 αυγά (χωριστά ασπράδια-κρόκοι)


ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ  από τη θεία Νίκη


moustoukouloura

Υλικά

  1 ποτήρι λάδι
  1 ποτήρι πετιμέζι
  1 ποτήρι ζάχαρηektelesi2
  1 κ.γ. κανέλλα
  ½ κ.γ. γαρύφαλλο
  ¼ ποτήρι κονιάκ
  1 ποτήρι πορτοκαλάδα
  1 κ.γ.σόδα
  1 φακελάκι μπέικιν
  4-5 ποτήρια αλεύρι μαλακό



ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ (για τυροπιτάκια)


kourou
Υλικά

 1 κεσεδάκι γιαούρτι

 1  ποτήρι κρασιού λάδιektelesi2

 Ελάχιστο αλάτι

 Αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει

 Μπέικιν (1φακελάκι για ½ κιλό αλεύρι)

 







ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΓΛΥΚΙΑ

Υλικά

2 ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι κόκκινου αραβόσιτου

1 φλιτζ. τσαγιού γεμάτο ζάχαρηektelesi2

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μέλι διελυμένο σε λίγο χλιαρό νερό

1 φλιτζ. τσαγιού ξανθές σταφίδες

1 κουτ. γλ. κανέλλα

½ κουτ. γλ. γαρύφαλλο

¾ φλιτζ. χυμό πορτοκάλι

1 κουτ. γλ. σόδα μαγειρική

1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού

 


ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

DSC04816

Υλικά
1 1/2 ποτ. λάδι
1/2 ποτ.χυμό πορτοκάλι
1/4 ποτ. αλυσίβα
1/4ποτ. κονιάκ
3/4 ποτ.ζάχαρηektelesi2
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουταλάκι γλ. σόδα
1/2 κουταλακι γλ. καννέλα
1/2 κουταλάκι γλ. γαρύφαλλο
αλεύρι όσο σηκώσει (περίπου 4 φλ. τσαγιού)
300 gr. καρύδια τριμμένα
180 βαθμούς πάνω-κάτω



.