ΨΩΜΙ «ΜΥΛΩΝΙΟΝ»

Υλικά

500 γρ. σκληρό αλεύρι

100 γρ. μαλακό αλεύρι

  50 γρ. αλεύρι αραβοσίτου

    4 γρ. ξερή μαγιά

½ κ.γ  κοφτό αλάτι

χλιαρό νερό όσο σηκώσει(400 γρ.περίπου)

 


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τ’ αλεύρια κ την ξερή μαγιά σε μία λεκάνη.Προσθέτουμε το αλάτι κ ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας συνεχώς.Συνεχίζουμε το ζύμωμα εκτός λεκάνης.Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια μας.Την τοποθετούμε σε μία μικρή στρογγυλή φόρμα ή σε μία μακρόστενη για κέικ.Βάζουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο στη χαμηλή υποδοχή της σχάρας (50-70 βαθμούς) κ περιμένουμε να φουσκώσει (περίπου 40-50 λεπτά).Μόλις είναι έτοιμο, δυναμώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε στην ένδειξη ‘πάνω κάτω’ μέχρι να ροδίσει (μισή ώρα περίπου).