Η  ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ της Ιφιγένειας


Υλικά

1 βιτάμ

1 ½ ποτήρι ζάχαρη

8 κ.σ νερό

1 κ.σ λεμόνι

2 κ.σ κονιάκ

4 ½ κ.σ κακάο

1 βανίλια

1 φλ. καφέ αλεύρι μαλακό

1 γεμάτο κ.γ μπέικιν

6 αυγά (χωριστά ασπράδια-κρόκοι)

 Εκτέλεση

Βάζω τα 6 πρώτα υλικά στο κατσαρολάκι μέχρι να λιώσουν κ να βράσουν.Αφήνω το μίγμα να κρυώσει.Όταν κρυώσει,ρίχνω τη βανίλια κ τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους.Κρατάω ένα φλιτζάνι του τσαγιού μίγματος στο ψυγείο.Στο υπόλοιπο προσθέτω το αλεύρι κ το μπέικιν.Χτυπάω τ’ ασπράδια μαρέγκα κ ανακατεύω με τα υπόλοιπα με απαλές κινήσεις.

Βουτυρώνω κ αλευρώνω ένα ταψί 28cm. Ψήνω πάνω κάτω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35- 40 λεπτά.Το βγάζω ζεστό,το κόβω κ το περιχύνω με το φλιτζάνι που είχα κρατήσει στο ψυγείο.