Η ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ της Ιφιγένειας
Υλικά
1 βιτάμ
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
8 κ.σ νερό
1 κ.σ λεμόνι
2 κ.σ κονιάκ
4 ½ κ.σ κακάο
1 βανίλια
1 φλ. καφέ αλεύρι μαλακό
1 γεμάτο κ.γ μπέικιν
6 αυγά (χωριστά ασπράδια-κρόκοι)
Εκτέλεση
Βάζω τα 6 πρώτα υλικά στο κατσαρολάκι μέχρι να λιώσουν κ να βράσουν.Αφήνω το μίγμα να κρυώσει.Όταν κρυώσει,ρίχνω τη βανίλια κ τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους.Κρατάω ένα φλιτζάνι του τσαγιού μίγματος στο ψυγείο.Στο υπόλοιπο προσθέτω το αλεύρι κ το μπέικιν.Χτυπάω τ’ ασπράδια μαρέγκα κ ανακατεύω με τα υπόλοιπα με απαλές κινήσεις.
Βουτυρώνω κ αλευρώνω ένα ταψί 28cm. Ψήνω πάνω κάτω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35- 40 λεπτά.Το βγάζω ζεστό,το κόβω κ το περιχύνω με το φλιτζάνι που είχα κρατήσει στο ψυγείο.