ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΓΛΥΚΙΑ

Υλικά

2 ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι κόκκινου αραβόσιτου

1 φλιτζ. τσαγιού γεμάτο ζάχαρη

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μέλι διελυμένο σε λίγο χλιαρό νερό

1 φλιτζ. τσαγιού ξανθές σταφίδες

1 κουτ. γλ. κανέλλα

½ κουτ. γλ. γαρύφαλλο

¾ φλιτζ. χυμό πορτοκάλι

1 κουτ. γλ. σόδα μαγειρική

1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τ’αλεύρι, το λάδι κ τη ζάχαρη σε μία λεκανίτσα.Προσθέτουμε τις σταφίδες,την κανέλλα, το γαρύφαλλο κ το μέλι.Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού κ τη ρίχνουμε στο παραπάνω μίγμα.Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα είδος κουρκούτι - χειλό.Αν μας βγει πολύ πηχτό, τ’ αραιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό.Βάζουμε το χυλό μας σ’ ένα λαδωμένο ταψί 24 cm (θέλουμε το ύψος του μίγματος στο ταψί να είναι δυο δάχτυλα).Το ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς για 50 λεπτά,φροντίζοντας να πάρει από πάνω καστανό χρώμα.