Αλεύρια από το δικό μας σκληρό σιτάρι

Αλεύρι μαλακού σίτου ολικής άλεσης

Αλεύρι από μαλακό σιτάρι αλεσμένο στον πετρόμυλο , με όλο του το πίτουρο.

Το χρώμα του είναι  μπεζ,η υφή του λίγο τραχιά   και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή ψωμιού ,μπατζίνας,κέικ κλπ. Δίνει στη ζύμη καφέ χρώμα και τη φουσκώνει περισσότερο από το σκληρό σιτάρι.

Αλεύρι μαλακού σίτου κοσκινισμένο

Αλεύρι,από μαλακό σιτάρι,αλεσμένο 2 φορές στον πετρόμυλο και ελαφρώς κοκκινισμένο

Το χρώμα του είναι ανοιχτό μπεζ, η υφή του απαλή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρασκευάσουμε ψωμί ,κέικ , για άνοιγμα φύλλου, κουλουράκια, κούκις, ζύμη κουρού ,μπεσαμέλ, παντεσπάνι κλπ.Δίνει στη ζύμη μπέζ χρώμα και τη φουσκώνει περισσότερο από το σκληρό σιτάρι.
 
 



Αλεύρια από το δικό μας μαλακό σιτάρι


Αλεύρι σκληρού σίτου ολικής άλεσης

Αλεύρι από σκληρό σιτάρι αλεσμένο στον πετρόμυλο , με όλο του το πίτουρο.

Το χρώμα του είναι κίτρινο ,η υφή του λίγο τραχιά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξουμε ψωμί, ζύμες αλμυρές, κριτσίνια αλμυρά και τηγανίτες κ.ά. Δίνει στη ζύμη ανοιχτό κίτρινο χρώμα και τραγανή κόρα.

.

Αλεύρι σκληρού σίτου κοσκινισμένο

Αλεύρι,από σκληρό σιτάρι,αλεσμένο 2 φορές στον πετρόμυλο και ελαφρώς κοσκινισμένο.

Το χρώμα του είναι ανοιχτό κίτρινο, η υφή του απαλή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρασκευάσουμε ψωμί,ζύμη για πίτσα,,φύλλο χωριάτικο,λουκουμάδες κ.ά.Δίνει στη ζύμη ανοιχτό κίτρινο χρώμα και τραγανή κόρα.





Αλεύρια από βιολογικούς αραβόσιτους

Αραβοσιτάλευρο κόκκινο ή λευκό

Αλεύρι, από κόκκινο ή λευκό αραβόσιτο,αλεσμένο δύο φορές στον πετρόμυλο. Δεν περιέχει γλουτένη.

Λευκό:χρησιμοποιείται για την κατασκευή τηγανίτας,πλαστού , και ψωμιού σε συνδυασμό με τα παραπάνω αλεύρια σίτου.Το χρώμα του είναι λευκό και υφή του λεία.Όταν ψηθεί διατηρεί το χρώμα του.

Κόκκινο:Το χρώμα του είναι κοκκινωπό και η υφή του λεία.Ψημένο παίρνει καφέ χρώμα.Χρησιμοποιείται για παρασκευή κρέμας, γλυκιά μπομπότα, τηγανητές, για ψωμί σε συνδυασμό με τ΄ αλεύρια σίτου κ.ά .  

 



.



Σιμιγδάλι ολικής άλεσης
Από σκληρό σιτάρι που αλέθεται στον πετρόμυλο με όλο το πίτουρο και περνιέται από ειδικό κόσκινο.Το χρώμα του είναι κίτρινο.

Χρησιμοποιείται για την παρασκευή κρέμας, για γαλακτομπούρεκο, αλμυρή κρέμα τυρόπιτας ή γλυκιά κρέμα σιμιγδαλιού,για ραβανί και χαλβά κατσαρόλας κ.ά.
Από αυτό παρασκευάζουμε τα ζυμαρικά ΜΥΛΩΝΙΟΝ.




Χοντραλεσμένος αραβόσιτος κόκκινος ή κόκκινη πολέντα

Αραβόσιτος κόκκινος που αλέθεται στον πετρόμυλο και περνιέται από ειδικό κόσκινο

Το χρώμα του είναι κόκκινο.

Χρησιμοποιείτε για την παρασκευή χαλβά κατσαρόλας , στο ψωμί κ.ά.