ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ (για τυροπιτάκια)

kourouΥλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1  ποτήρι κρασιού λάδι

Ελάχιστο αλάτι

Αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει

Μπέικιν (1φακελάκι για ½ κιλό αλεύρι)

 

Εκτέλεση

Ανακατεύω το γιαούρτι με το λάδι κ το αλάτι.Προσθέτω σταδιακά τ’ αλεύρι μέχρι να πετύχω μία μαλακή,εύπλαστη ζύμη.Αφήνω λίγη ώρα να ξεκουραστεί και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσω.Την ανοίγω με το χοντρό πλάστη,την κόβω με στρογγγυλό κουπάτ ή με ένα ποτήρι και βάζω τη γέμιση για τυροπιτάκια,λουκανικοπιτάκια, χορτοπιτάκια κ.ά.Αλοίφω με αυγό κ ψήνω στους 180-190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.